Notícies

44è Trofeu Les Codines (VS Barça Atlètic)

Covisa Manresa FS – FC Barcelona Atlètic (DIMECRES 6 DE SETEMBRE – 20:15)

Aquest dimecres el Covisa Manresa tornarà al Pujolet i ho farà 4 mesos després del partit de promoció d’ascens que va disputar contra el Melistar de Melilla. Els de Paco Cachinero rebràn al Barça Atlètic de la Segona Divisió en el partit que servirà de presentació de la primera plantilla al pavelló. El partit, en un principi previst per el dijous dia 7, es va avançar un dia en motiu de la Gala de la Nit de l’Esportista que es celebrarà al Teatre Kursaal.

El filial blaugrana, assentat des de fa molts anys a la 2ª Divisió, manté bona part del bloc de la temporada anterior i serà sens dubte una bona prova de foc pels manresans davant un rival d’una categoria superior.

El reconegut Trofeu s’ha caracteritzat per dur rivals d’altura en els últims anys, especialment l’última dècada, entre ells han visitat el Pujolet equips com el Peñiscola, Puertollano, Catgas Sta. Coloma, Palma Futsal, Uruguay Tenerife i els filials del Pozo Murcia (2 ocasions) Inter Movistar i Barça Atlètic (2 ocasions), qui ja va visitar al Pujolet l’any 2016.

Aquest esdeveniment es va iniciar al 1979, any de fundació del club, sorgint al barri de Les Escodines de Manresa, on es van donar els primers pasos de l’entitat. Al llarg dels anys, el trofeu s’ha celebrat en diverses instal·lacions, on al mateix moment l’equip disputava els seus partits de lliga als primers anys d’història: Col·legi Oms i de Prat, Pista Poliesportiva de la Piscina, Pavelló de La Salle, Pavelló de Sant Joan de Vilatorrada fins aribar al Pujolet.

Les 9 primeres edicions varen ser amb equips de caire social, va ser a partir del 1988 quan per primera vegada es van invitar a clubs: Precisament en aquesta 10ª edició hi van participar el FC Barcelona, Cacaolat Nautic Castelldefels, Isolar La Palma i Ledesma Escodines.

El Trofeu també ha viscut modificacions al llarg de la seva història, i es que des de fa una dècada que el Trofeu compta exclusivament en el format de partit únic. Constatar que l’única edició en la que no s’ha disputat va ser al 2020, evidentment, per la pandèmia.

Al llarg dels anys, han desfilat equips com: Catalo Volumenes Olesa, Isolar La Garriga, Asseg. Vallés Manresa, Can Palet Terrassa, Miró Martorell, Epic Casino de Terrassa, Nàstic de Tarragona, Canet, Dani Vilassar, Espanyol, La Unión, Montcada, Centelles, FC Andorra, Cover Premià i Hospitalet.