Notícies

PRÈVIA: ESCOLA PIA – MANRESA FS (Dissabte 8, 18:00h)

ESCOLA PIA – MANRESA FS

Dissabte 8 de febrer a les 18:00 hores (Escola Pia Sabadell)

Partit corresponent a la JORNADA 20 del CAMPIONAT NACIONAL LLIGA 2a DIVISIÓ B GRUP 3

 

CAN COLAPI: UNA FORTALESA INEXPUGNABLE PEL MANRESA

Arriba una vintena jornada de lliga que es presenta emocionant en diverses pistes de la categoria. El Manresa visita aquest dissabte una plaça inexpugnable, un parquet maleït on mai ha aconseguit sumar els tres punts. El fantasma de la Pia, rival sempre incòmode pels manresans, es fa encara més gran quan toca visitar Can Colapi de Sabadell. Des del 2011 fins l’actualitat ambdós equips han compartit categoria, i el balanç és esgarrifador: cinc derrotes i tres empats. Veurem si Sito Rivera és capaç de trencar un malefici que va superar tècnics anteriors com Juan Carlos Jáuregui, Paco Cachinero en dues etapes i Jordi Rozas. El tècnic ja va advertir només finalitzar el darrer partit al Pujolet davant el Natació Sabadell (6-1) de la rellevància d’aquest matx, en què els manresans hauran d’oferir la millor versió si volen arrancar els tres punts de la Pia.

  • 2011-12: 5-0
  • 2012-13: 5-5
  • 2013-14: 9-7
  • 2014-15: 7-7
  • 2015-16: 5-2
  • 2016-17: 5-2
  • 2017-18: 4-4
  • 2018-19: 3-2

Per tal de compensar aquesta onada de pessimisme, “només” generat per l’estadística, el Manresa ha de confiar en el bon moment en què es troba. Serà inevitable no mirar de reüll a partits com el Salou-Martorell o el Barceloneta-Hospitalet, també amb el play-off en joc.

Com a local, l’Escola Pia ha guanyat 6 dels 9 partits disputats. Molts d’ells, això sí, amb dificultats i resultats ajustats. Però victòries al capdavall: Unión (4-3), Cerdanyola (3-2), Ripollet (6-3), Natació (2-1), Mar Denia (5-4) i Pallejà (6-2) en són testimonis. D’altra banda, acumula un sol empat davant Salou (5-5) i dues derrotes (Barceloneta 4-5 i Industrias B 5-7). Els de Pedro Donoso són sisens a la taula a només tres punts dels manresans, amb un balanç igualat de 66 gols a favor i 63 en contra. A l’anada, victòria per 5 gols a 1 favorable al Manresa, aleshores encara dirigit per Manuel Moya.

Sito Rivera només presenta la baixa del porter Aleix, sancionat. Dos jugadors queden exclosos de la convocatòria. L’equip ha entrenat amb normalitat al llarg de la setmana en les tres sessions habituals.