Notícies

A PASSAR PÀGINA (7-2)

Els groguets es van proclamar campions de lliga de forma merescuda en aquesta jornada, després de fer una campanya immaculada i excepcional, sense conèixer la derrota en cap partit de la competició.

El Manresa va encetar molt bé el partit a Castelldefels, sorprenent als locals amb un gol de Corvo només començar el matx. Els de Paco Cachinero tenien controlada la situació sobre el parquet de Can Vinader, disposant d’ocasions clares de gol que hagueren pogut deixar un marcador favorable als del Bages de forma més contundent. CCR no trobava el seu joc en els primers compassos i es veia sorprès per un Manresa valent. En una acció dels locals molt concreta, Ari Santos va empatar el partit i un error en defensa dels visitants va propiciar el segon gol local. Amb el parcial de 2-1, els de Sito Rivera tenien ja cinc faltes acumulatives, però una acció de Corvo a mitja pista va rebre una claríssima falta que els col·legiats no varen xiular. Aquesta seria el presagi del que seria un desafortunat arbitratge pels interessos manresans al llarg de tota la segona part.

Ja a la represa, els manresans no van trobar el joc adequat per seguir dins el partit. CCR va superar els visitants en moltes fases d’aquest període, afegit al malaurada actuació arbitral. Tot va començar amb una agressió al rostre en una acció de contracop del Manresa d’un jugador local a Santa, a més d’alguna altra acció inadequada. Els manresans sabien mantenir la situació sense caure en el parany, conscients que no podien tirar la temporada per terra responent a alguna d’aquestes jugades que perfectament poden enredar un partit.

 

El partit continuava, això sí, amb clara superioritat local i amb el parcial de 4-1, el visitant Santa va ser expulsat molt rigorosament per doble groga, en anar-li la pilota al braç en el moment que el jugador s’havia llançat a terra per disputar una pilota. Aquesta situació d’inferioritat  del Manresa va ser aprofitada pels de Castelldefels, ampliant la diferència al marcador. Moments després, una acció similar a aquesta en forma de mans per part d’un jugador local, no va ser pas ser sancionada pels àrbitres.

L’avantatge local era insalvable i degut això, Cachinero va ordenar el joc de cinc, fet que va fer moure el marcador pels dos cantons.

La parella arbitral no va mesurar de la mateixa manera els dos equips, generant un clar perjudici pels visitants. Això no va influir en la victòria de CCR, però si en gran manera al resultat final.