CRÒNICA: COVISA MANRESA-SALA5

El Covisa Manresa FS remunta en el tram final i segella un triomf de prestigi contra el Sala 5 Martorell

La tenacitat, astúcia i ambició dels jugadors del Covisa Manresa FS en els últims minuts del partit va facilitar als blanc-i-vermells una meritòria victòria contra el poderós Sala 5 Martorell (5 a 3).

Ambdues formacions van afrontar la confrontació amb nombroses baixes. Els amfitrions no van poder alinear a Josan i Kalet, per lesió, ni amb Asis Boukhress, per sanció. Per la seva part, el Sala 5 Martorell es va desplaçar al Bages amb les absències dels tanques Abdelmalik Akarkach i Husse i dels ales Mario Silva i Pavel Pérez.

Els jugadors de Pau Machado van tenir la iniciativa ofensiva durant els set primers minuts de la confrontació i van ser els primers en generar ocasions. En realitat, només van tardar 31 segons a fer-ho. Carles Lavado va efectuar una rematada rasa i creuada que va fregar la base del pal esquerre de la porteria d’Imad Ruiz. Va ser el preludi del primer gol del Covisa Manresa. Una intencionada passada de Santa va habilitar Carles Lavado per superar Imad Ruiz amb un inapel.lable xut ras i creuat al primer pal. L’equip entrenat per Vìctor González es va començar a sentir còmode sobre la pista a partir del vuitè minut de joc liderat en atac per Fouad. L’ala martorellenc va generar la primera ocasió dels del Baix Llobregat (minut 9). Va desarmar l’oposició de Manu amb un cop de cintura, però la seva rematada va topar amb l’eficiència d’Adil. La rèplica de Carles Ambrós la va conjurar Imad Ruiz  (minut 10) i, tot seguit, Carles Corvo va estavellar al pal un rematada enverinada (minut 11). Els martorellencs van materialitzar la seva tercera gran ocasió. Una acció d’estratègia construïda arran d’un servei de banda va propiciar el gol de Fouad (minut 12) . Imad va aturar el perillós xut de Manu (minut 13) , 33 segons abans que Ramón Sánchez capgirés el marcador. El pivot va exhibir la seva habilitat com a pivot a passada de Josep Coca. Va protegir la pulota dins l’àrea, d’esquena a porteria i, després, es va regirar i va afusellar Adil (1 a 2). En el tram final d’aquest primer acte, el porter del Covisa Manresa es va erigir en un baluard. No endebades, va protagonitzar set aturades de mèrit durant el primer període, per quatre d’Imad Ruiz. Primer, va conjurar una rematada de Pau Albacete (minut 18) i, tot seguit, va ser més hàbil i ràpid que Pau Albacete, Ferru i Rusi. Per la seva part, Imad Ruiz va impedir que Carles Ambrós empatés en dues ocasions (minuts 19 i 20).

Tal i com havia succeït a l ‘inici del partit, el Covisa Manresa va sortir més endollat que el seu oponent a la represa i va crear cinc ocasions en només dos minuts de joc. Carles Lavado i Manu van obligar Imad Ruiz a aturar una immillorable doble rematada quan tot just s’havien consumit 21 segons de la segona meitat. La jugada va finalitzar ennun servei de cantonada que va propiciar el gol de l’empat de Manu. Els blanc-i-vermells només havien necessitat 27 segons per reequilibrar el marcador. Tot seguit, Santa va posar en perill la integritat de la porteria martorellenca dues vegades en un interval de 23 segons. Primer, Imad Ruiz va aturar la seva rematada a boca de canó i, a continuació, el seu enverinat xut creuat va sortir fregant el pal. La primera ocasió dels visitants va arribar al minut 24. La rematada de Rusi va topar a la base del pal dret de la porteria blanc-i-vermella. Cinc minuts després, Fouad El Amrani va donar avantatge al seu equip amb un inversemblant xut amb rosca. Manu no va poder arribar per centímetres a la centrada de Santa (minut 31) i Guille va exhibir convicció per impedir, in extremis, que Oussama materialitzés el quart gol dels martorellencs (minut 33). En els següents minuts, tampoc van fructificar les ocasions de Manu i Carles Ambrós.

Les emocions fortes van arribar en els últims quatre minuts de joc. Primer, Èric Castillo va aprofitar el refús d’Imad Ruiz a rematada de Manu per empatar  (minut 36) i un minut i set segons després, Carles Lavado va palesar la seva fam golejadora per fer-se amb una pilota dividida, encarar Imad Ruiz i batre’l. Per mirar de reconduir la situació, els del Baix Llobregat van optar per jugar amb Oussama com a porter jugador. Carles Corvo, Fouad i Rusi van obligar la defensa manresana a emprar-se a fons abans que una assistència de Terri permetés a l’incisiu Manu establir el marcador definitiu (minut 38).

El Sala 5 Martorell no va poder generar cap més ocasió de gol en els últims 169 segons de la confrontació. Malauradament, quan faltaven 36 segons per al final del partit, una indisposició del delegat del Covisa Manresa, Josep Maria Serra, va obligar a aturar el matx durant 20 minuts, per tal que aquest fos atès i traslladat a un centre sanitari de la capital del Bages. Quan el joc es va reprendre, no es va produir cap més acció remarcable sobre el terreny de joc. El Covisa Manresa  és vuitè a la classificació, amb 26 punts, i el Sala 5 Martorell, tercer, amb 35, després d’encaixar la seva quarta derrota a la lliga.