Notícies

MANRESA I INDUSTRIAS EMPATEN A TOT (4-4)

Partit i ambient de gala al Pujolet per celebrar el darrer acte del 40è aniversari davant un rival de màxima categoria, l’Industrias Santa Coloma. Finalment, empat a 4 en un partit on el Manresa va donar la talla davant un rival superior sobre el paper, però que no va tenir la millor nit. El públic manresà esperava també el retorn de Carlos Corvo cinc mesos després de la seva lesió, i ho va fer formant part del quintet titular. Les sensacions van ser positives, amb espurnes de qualitat, encara que, òbviament, la millor versió del “xupero” està per arribar. Al minut 33 de joc va haver d’abandonar la pista, i no va ser per les molèsties al genoll, sinó per una expulsió per vermella directa en recriminar una decisió arbitral. Roger Bermusell, manresà i ex-Manresa, també va gaudir de minuts a les files d’Industrias.

L’equip dirigit per Javi Rodríguez, llegenda del futbol sala espanyol, va imposar d’inici un joc vibrant, amb el ritme i intensitat que correspon a les grans ocasions. Com a rival de major entitat, li corresponia portar la iniciativa en el domini i una pressió asfixiant, així com a l’hora de servir les ocasions més clares. Un inspirat Aleix, però, aconseguiria aturar amb èxit i vistositat tot allò que es podia aturar. Per la seva banda, el Manresa es va mostrar molt ben plantat durant tot el partit, sense perdre la cara en cap moment. Els blanc-i-vermells es van trobar amb tres gols a la primera, dos dels quals especialment afortunats, on el porter rival tampoc va saber reaccionar amb encert.

A la represa, amb 3-2 a l’electrònic, el Manresa creia ja en les seves opcions reals, competint de tu a tu amb el seu contrincant i oferint una molt bona imatge. Els de Sito Rivera estaven crescuts fins el punt d’aconseguir forçar cinc faltes en només quatre minuts, provocant una intensitat desmesurada i descontrolada per part d’Industrias. A partir d’aquí, el partit es posaria d’allò més bonic, competit i igualat. El Manresa, encoratjat amb esperit lluitador i combatiu. Industrias, tot i la superioritat inherent, desencertat i sense acabar de trobar la fórmula del gol. Sense adonar-se’n, el marcador de les faltes s’igualaria ràpidament a la cinquena. Ambrós marcava el 4-2 i Prety tornava a respondre retallant diferències (4-3). Al minut 33, Corvo era expulsat amb vermella directa i posava els seus en una situació compromesa: dos minuts de defensa, suplici i resistència, patint i aguantant les envestides visitants amb inferioritat numèrica. Entre els pals, Adil i els defensors manresans, aconseguirien retardar un gol que només era qüestió de temps i posava l’empat a 4. El porter manresà aturaria poc després un doble penal. En el tram final de la segona meitat, el Manresa havia sobreviscut a l’estampida colomenca, ja que la gran part del joc s’ha centrat en la pista manresana.

 

FITXA TÈCNICA

MANRESA FS : Aleix, Santa, Nil, Lavado, Corvo / Gerard, Pep, Eric, Aaron, Asis, Ambrós, Josan, Adil, Pallé

INDUSTRIAS : Borja, Bermusell, Khalid, Álvarez, Pablo Vidal / Novo, Uri Santos, Ezequiel Ramírez, Well, Pablo, Victor Cecilià, Albert Cardona, Arnau, Jordi Mayor, Bruno Petry, Alex Verdejo.

ÀRBITRES : Roberto Mamolar, Sergio Mamolar, Jordi Boleda.

 

GOLS:

0-1 David Álvarez (1′). Pràcticament en la primera jugada d’atac, el capità colomenc bat Aleix amb un xut col·locat i imparable des de la frontal de l’àrea.

1-1 LAVADO (3′). Empat afortunat, també en la primera ocasió manresana. Lavado prova sort i la pilota toca en el defensor i després al pal perquè s’introdueixi dins la porteria davant la mirada atònita i incrèdula de Borja.

2-1 ASIS (10′). Nova acció desgraciada per als colomencs, especialment per al porter Borja. El 10 manresà envia una pilotada llarga vertical des de camp propi i, tot i que semblava que podria haver estat tocada per Josan, precisament aquesta possibilitat és la que acaba despistant Borja.

3-1 ASIS (18′). Contraatac i bona jugada col·lectiva, ben trenada entre Pep Costa i Asis. El de Palau, tot i trobar-se en una posició interessant, serveix el gol en safata a Asis perquè anoti el seu segon gol particular.

3-2 Cardona (18′). Acte seguit, en un d’aquells gols que arriben perquè toca i s’acaba d’encaixar un gol, respon Industrias retallant distàncies al marcador.

4-2 AMBRÓS (25′). Sonaven les trompetes al Pujolet quan Ambrós es disposava a elaborar la seva jugada individual. La inspiració del moment culminà amb gol, batent Borja amb una sotana.

4-3 Petry (26′). De penal, a posterior mà molt rigorosa dins l’àrea manresana. Encerta les intencions Adil, que acaba ferit sense conseqüències majors a causa de l’impacte.

4-4 Petry (35′). A punt d’esgotar els dos minuts de superioritat, i després de malbaratar diverses ocasions cantades, entre pals, defensor i Adil…

 

GALERIA D’IMATGES (cedides per XIULET FINAL)