Notícies

CRÒNICA ESCOLA PIA – MANRESA

CE ESCOLA PIA SABADELL 5

MANRESA FS 7

CE ESCOLA PIA SABADELL: Ignasi, Jordi Sardà, Pages, Povedano, Viada / Loinaz, Pages, Graell, Santi Sardà, Isaac, Comadran, Ramis, Saus, Oriol i Sahuguillo
MANRESA FS: Adil, Eric Castillo, Santa, Josan i Asis / Noguera, Nil, Gerard, Pep  Costa, Manu, Muñoz i Arnau.
GOLS: 0-1 Josan min.4; 0-2 Noguera min.5; 1-2  Santi Sardà  min.11; 1-3 Josan min.25; 1-4  Eric min.26; 2-4 Arnau p.p. min.28; 3-4 Povedano min.32; 4-4 Jordi Sardà dp min.36; 4-5 Josan min. 39; 4-6 Nil min.40; 5-6  Viada min.40; 5-7  Pep Costa min.40
Un  Manresa sense quasi aspiracions va donar la cara davant una Escola Pia que estava invicte al llarg d´aquesta fase pel play off d´ascens. Elevada intensitat de joc a la primera part per part dels dos equips. Els locals varen impregnar una defensa pressionant que els manresans varen saber superar sortint de la pressió amb joc de toc d´alta qualitat.
Una jugada d’estratègia  i un contracop varen deixar un parcial de 0-2 al marcador reduït només a mitjans del primer temps pels locals que es veien superats en totes les seves linies pel bon joc bagenc. Als inicis, el  Manresa va patir la lesió de Asis, que no va poder jugar en tota la resta del partit.
A la segona part, el Manresa va augmentar l´electrònic fins arribar a un parcial de 1-4. Al minut 9 del segon temps, els àrbitres ja havien posat als manresans amb cinc faltes de forma rigurossísima. En canvi, no varen mostrar l´expulsió d´un jugador local al entrar per darrera sense opcions d’anar a la pilota a Pep Costa. En aquesta ocasió, els arbitres eviten la vermella argumentant que no hi havia intenció de fer mal. Ens preguntem, quant hi ha intenció de fer mal? Una acció per darrere sense opció de pilota mereix un altre color.
Aquesta acció no entenedora podria haver fet canviar el partit.  Es més, Adil amb mareig que no va sortir al segon temps a la porteria era suplert pel juvenil  Arnau ja que Aleix estava sancionat. El propi Arnau en pròpia porta i Povedano reduïen diferències. I només va faltar la senyalització d´una inexistent falta del manresana en que de doble penal Jordi Sardà empata el partit a quatre gols a quatre minuts pel final.
Escola Pia mai havia anat per davant al marcador en tot el partit i ara tenia l’ocasió de fer-ho. El Manresa però en una pista de característiques reduïdes i incòmode es va refer i en una jugada estratègica, Josan feia el cinquè a un minut i mig pel final quan la Pia estava en el seu millor moment.
Pedro Donoso ha ordenat joc de cinc amb porter jugador. Els manresans han pescat una pilota i fan el sisè a porta buida. Un gol que va ser reduït per Viada sense conseqüències ja que el setè dels visitants no es va fer esperar a la sortida d´un corner.  Raig de gols a l’últim minut d´un partit frenètic i incert en que els sabadellencs abandonen la seva imbatibilitat en aquesta fase pel play off d´ascens.
Amb aquesta victòria, la primera d’aquesta segona fase, el Manresa segueix optant a unes mínimes opcions de quedar en posicions de copa del rei. La propera setmana, es rebrà a l’Hospitalet al Pujolet, la setmana següent es reprendran els 9 minuts restants del partit contra la Barceloneta per acabar la lliga el 28 de maig a Martorell.