Notícies

EL MANRESA TOPA AMB LA REALITAT (4-5)

El Manresa va pagar cara l’ambició de buscar els tres punts quan disposava d’una de les últimes possessions del partit. Després que Lavado aconseguís el gol de l’empat a 4 amb un bon xut exterior, semblava que els dos equips firmarien un empat just i disputat. Però el marcador reflectia les taules i faltava menys d’un minut quan, en una jugada desgraciada i descoordinada per part manresana, Corvo perdia la pilota i Jue marcava a porteria buida davant l’intent frustrat del porter jugador Asis d’impedir l’inevitable, el fatídic gol de la derrota definitiva per 4-5. El Manresa volia guanyar per acostar-se a només tres punts del Mataró, però aquesta acció va capgirar el mitjó i els del Maresme dormiran a nou punts, obrint una important bretxa entre els dos equips. Motiu més que justificat per a l’eufòria mataronina.

El Pujolet va presenciar un molt bon partit de futbol sala entre el tercer i el segon classificat, amb alternances al marcador i un desenllaç imprevisible. Tot i arribar al descans amb empat a dos al marcador, el Mataró havia sigut notablement superior al Manresa en pràcticament totes les facetes del joc. Des del primer minut, el conjunt dirigit per Albert Sabas va servir les ocasions més perilloses, combinades amb una intensitat abismal: pressió alta, forçant constantment les recuperacions de pilota i veloces transicions ofensives en bloc. Així doncs, el Manresa va jugar a remolc durant gran part del primer període, incòmode i sotmès a un domini rival que ofegava i no deixava pensar els blanc-i-vermells. Els manresans, dirigits en aquesta ocasió pel segon entrenador David Ruiz degut a l’absència de Sito Rivera, escassejaven d’idees ofensives i només treien el cap amb tirs exteriors de Corvo, Asis, Lavado i companyia, posant a provar les habilitats d’un Isaac difícil de superar. A tot això, el Mataró ja havia col·locat el 0-2 davant un Manresa que anava de bòlit i de corcoll, no tant per demèrit propi sinó per mèrit mataroní. El panorama era advers, però en dues accions ben trenades Asis i Ambrós aconseguirien igualar el marcador (2-2) abans d’un final frenètic de la primera part, amb dos equips absolutament desbocats. El Mataró seguia intacte, però el Manresa havia recobrat tota l’energia positiva del món i es veia, per fi, capacitat i confiat per a competir de tu a tu. No era per menys, després d’aixecar una situació d’allò més negra en quant a marcador i sensacions.

La represa seria una continuació del primer acte, amb un Manresa renascut que havia recuperat la seva millor versió després d’aconseguir neutralitzar el partit. Ambrós culminava la remuntada (3-2) i obligava el Mataró a avançar files, però el Manresa es recolzava en l’avantatge del marcador, que llavors li proporcionava més seguretat, concentració i intensitat defensiva. No obstant això, el Mataró tornaria a contestar capgirant de nou el marcador (3-4). Una sotragada anímica i tàctica per a un Manresa que hauria de tornar a remar. Amb Asis de porter jugador, després d’uns instants amb manca de profunditat, Lavado segellava un 4-4 que tenia regust a victòria. El fatídic desenllaç del matx, sobradament conegut, ja està descrit en les primeres línies d’aquesta crònica.

Al final, dura derrota per 4-5 que va caure com un galleda d’aigua freda al Pujolet. El Mataró es va mostrar més sòlid, combatiu i infranquejable al llarg dels quaranta minuts de joc, mentre el Manresa va travessar moments més fràgils, i en aquest sentit la classificació, almenys, sí que fa justícia.

XIULET FINAL

XIULET FINAL

GOLS:

0-1 Rafita (5’). Es veia a venir que el Mataró obriria primer la llauna. Segona jugada amb rebots dins l’àrea i Rafita acaba introduint una pilota que plorava i Adil va ser a punt d’aturar.

0-2 Uri Lopez (11’). Recuperació ràpida en un dos contra u vertiginós que Uri defineix amb una puntera escurada i rasa al pal llarg d’Adil.

1-2 ASIS (16’). Gran jugada individual de Pep Costa, que recorre i creua el parquet tot solet per acabar penjant una pilota directa al cap d’Asis, que remata a boca de canó.

2-2 AMBRÓS (19’). Golàs en una jugada vertical per banda dreta d’Aaron, que la posa al segon pal perquè Ambrós remati a plaer.

3-2 AMBRÓS (24’). Xut exterior d’Ambrós després d’una jugada convulsa i algun rebot. Alguna cosa hauria despistat al porter Isaac en el llançament, que ha fet l’estàtua en un xut aparentment parable tenint en compte l’alt nivell que havia mostrat durant el partit.

3-3 JUE (30’) Descoordinació defensiva on el Mataró crea superioritat i Jue remata ben col·locat.

3-4 NOVO (31’) Xut centrat però amb tot de cara, en boca de gol, perquè la pilota despisti Adil per sota les cames.

4-4 LAVADO (38’) Gran xut exterior escurat al pal jugant de cinc.

4-5 JUE (40’) Pèrdua de Corvo en pista contrària i un Asis descol·locat com a porter jugador no pot impedir el gol de la derrota.