Notícies

LA SOGA ACABA ASFIXIANT EL MANRESA (3-4)

  • Derrota dramàtica del Manresa (3-4), que veu com s’escapa un punt del Pujolet in-extremis, a falta de cinc segons pel final.
  • El Cerdanyola fa valer la seva victòria per superar el Manresa a la taula (7 punts a 6), que ja acumula cinc derrotes en set partits.
  • Debut amarg de Sito Rivera, just aterrat aquest dijous i amb només un entrenament a les esquenes.

Partit espès i poc vistós el viscut aquest dissabte entre dos equips necessitats a la part baixa de la taula. Només la igualtat, la incertesa i l’emoció del tram final del matx justificarien la presència al Pujolet. I és que, en un últim minut d’infart, Ambrós aconseguia igualar el partit (3-3) amb un gol que tenia gust a victòria. Quedaven només quinze segons pel final, però el peix no estava venut: en la última bala, el Cerdanyola responia amb porter jugador i aconseguia anotar el gol definitiu (3-4). El dolç de l’empat havia caducat en només deu segons, tornant-se de cop negre com la gola del llop.

ÀRBITRES: Xavier Garcia – Victor Pasamontes – Juan Alberto Duaso

El Cerdanyola va sorprendre el Pujolet en una primera part on els vallesans semblaven obsessionats en finalitzar totes i cadascuna de les jugades, sense importar la distància ni la manera. Quan no era la pólvora mullada era Aleix qui malbaratava els intents visitants. El porter manresà va ser un cop més determinant, amb una actuació encertada i arribant a aturar un penal i un doble penal.

Amb aquesta actitud, doncs, els visitants disposaven de més ocasions i creaven molt més perill que un manresans que, tot i això, no estaven mal plantats sobre el terreny de joc. Els de Sito Rivera, lluny de la millor versió, es van mostrar més alliberats, sí, però amb una defensa que concedia massa facilitats al rival. El nou engranatge del tècnic mataroní encara precisa rodatge i confiança. Els gols de la primera part els servien Asis (1-0) i Gordillo (1-1), ambdós des de llarga distància amb tirs inapel·lables.

En una represa balancejada i vibrant, el Manresa intentaria donar un pas endavant però donava un pas endavant tot i anar sempre a remolc en el marcador. Així, Pedro avançava el Cerdanyola rematant una jugada ben trenada i davant l’expectació manresana (1-2). El temps corria i els nervis, també. Havia de ser un visitant qui s’introduïa la pilota en pròpia porteria per alegria manresana (2-2). Els manresans entraven de ple en la disputa d’una victòria entre dos equips que estaven disposats a arriscar i deixar-se d’especulacions. Aleix li negava un penal a Gordillo, i estaria a punt de fer el mateix davant Toti des dels 10 metres (2-3). Quedaven tres minuts i mig per endavant i Sito tirava de porter jugador. El Manresa jugava amb foc i ho intentava amb més ànima que cap, mentre Aleix mantenia el seu equip amb vida aturant, ara sí, un nou doble penal a Tito en el segon intent. Quan la soga començava a fer pressió, apareixeria Ambrós culminant una llarga possessió de cinc (3-3). Un empat amb regust a victòria que seria ràpidament capgirat amb el fatídic, agònic i definitiu gol d’Alex (3-4).

Sito Rivera, en declaracions posteriors al partit, lamentava la mala fortuna del resultat final en un partit equilibrat i competit, però donava crèdit a l’equip en un moment especialment delicat: “Ha faltat confiança, practicitat, profunditat i picardia. Ara tocar treballar i canviar certes dinàmiques de joc.”