Notícies

SITO RIVERA, CONFIAT EN CAPGIRAR LA SITUACIÓ: “AQUEST EQUIP VE D’ACABAR SEGON A LA TAULA”

(Fotografia: Oscar Bayona)

El passat dijous 24 d’octubre a les 19:00h va tenir lloc a la Sala de Juntes del Pavelló del Pujolet la presentació del nou tècnic, Sito Rivera, davant la presència de diversos mitjans de comunicació.

El president del club, Pere Joan Pusó, tallà la cinta de l’acte tirant de memòria i nostàlgia, tot recordant el breu periple que va viure a Manresa a la Divisió de Plata la temporada 2004-05. El màxim dirigent destacava que “de tots els entrenadors que han passat per aquí, és sens dubte dels que ha deixat més empremta en menys temps. A més, va tenir un paper clau en la construcció de l’estructura de la base d’aquell moment”.

De seguida, Sito Rivera recollia el testimoni en el dia de la seva presentació, l’inici oficial de la segona etapa a la capital del Bages.

Records de la primera etapa. “El gener de 2005 vaig rebre una trucada del Polaris World que em va obligar a fer les maletes cap a Cartagena. La victòria a les semifinals de Copa Catalunya davant el Marfil Santa Coloma va ser un trampolí per a la meva trajectòria professional a les banquetes”.

Un rodamón de les banquetes. Després de passar per diversos equips del país i viatjar a llocs com el Japó, Romania, Hongria o Itàlia, entre d’altres, em considero un autèntic afortunat i privilegiat, tot i haver començat amb 48 anys. També he tingut la sort de caure en gràcia a uns jugadors que eren prou influents pels dirigents”.

Les claus del retorn. Des de la sortida de l’any 2005, sempre hem mantingut una relació continuada i cordial amb el club, fins i tot amb alguns estires i arronsa contemplant la possibilitat de tornar en més d’una ocasió. De seguida que les circumstàncies de les dues parts han coincidit, aquí estem. Fins quan? M’encantaria aconseguir l’ascens i ser aquí la temporada vinent a la Segona Divisió. Els entrenadors vivim dels resultats, i el futbol sala és impredictible”.

La plantilla actual. “Confio absolutament en aquesta plantilla, que conserva una bona base de fins a vuit jugadors de l’equip que va finalitzar segon la temporada passada. Estem parlant d’un bon club i un equip de qualitat que competeix en una categoria cada cop més exigent gràcies, en bona part, a l’increment de nivell també a les banquetes. Em retrobaré amb vells coneguts com Aleix i Corvo, aleshores joves promeses, i ara amb una personalitat molt més madura i una millor interpretació del joc.

Com revertir la situació de l’equip. “Aquest equip va acabar segon l’any passat i la situació és perfectament reversible. Sóc un apassionat de l’ensenyament i espero que la meva experiència pugui aportar valor, Il·lusió i motivació a l’equip. Després de veure la última derrota a Mataró, crec que l’equip necessita confiança, unes pautes molt clares i perdre la por a fallar.”

L’objectiu del Play-Off. “Vinc a competir, a lluitar per un objectiu complicat. M’agrada el repte d’intentar capgirar la situació, queda molta lliga per endavant”. Tot i que el club no té la consigna clara de l’ascens de categoria entre cella i cella, Pere Joan Pusó reconeixia que l’oportunitat de disputar el Play-off i disputar la Copa del Rei suposava un gran al·licient, una autèntica aventura que al club li encantaria repetir.

Jugar amb Corvo i sense Corvo. “Estem parlant, probablement del millor jugador de la categoria. És un jugador determinant, amb personalitat, u contra u i molt gol. I la seva baixa provoca que a l’equip li falti gol. La falta de gol genera un efecte dominó, ja que llavors l’equip juga amb menys confiança i oferint un rendiment per sota de les capacitats reals dels jugadors. Hem de ser pràctics. No podem arriscar si l’equip manca de gol. Si encaixem menys gols, estarem més segurs i tranquils i amb més opcions de sumar punts. Els errors penalitzen molt i cal combatre’ls amb un balanç defensiu més sòlid.”